Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Schoon op

Ze zitten al een tijdje in de Weimarstraat: ‘Viet Hong’. Je kunt er uit eten, maar ook afhalen, wat we al heel wat keren hebben gedaan.

Meestal nemen we een maaltijd met rijst en twee aparte gerechtjes (favoriet: Cá Kho, gecarameliseerde visfilet). Maar vandaag besluit ik eens wat anders te nemen. Zo hebben we met z’n tweeën een dwarsdoorsnede van wat Viet Hong te bieden heeft: een soep, een salade en een maaltijd. Dat is genoeg. Meer dan genoeg zelfs! Maar het gaat op tot de laatste rijstkorrel en de laatste bouillondruppel.

Ik ben verrast door de soep en de salade. Voor de soep zijn de gekookte en gare ingrediënten beperkt tot het hoogst noodzakelijke, noedels en kip. De rest, taugé, lenteuitjes, koriander, rode pepers, een schijfje limoen, gaat rauw in een bakje. De bedoeling is dat je daar de hete boulillon overheen giet. Instant soep zeg maar, maar dan lékker en echt supervers.

De salade met mihoen en gegrilde visfilet smaakt eigenlijk al even verfijnd en vers als de soep. Hier zitten wat zoete, zure en knapperige (onder andere gehakte pinda’s) ingrediënten in. En nog meer koriander natuurlijk. Het is immers Vietnamees.

De maaltijd met de twee gerechten is lekker zoals altijd. Bij het gestoofde rundgerecht krijgen we ook nog een gratis verhaal. Rund is namelijk niet echt vlees dat de Vietnamezen uit zichzelf eten. Toen Vietnam een Franse kolonie was, introduceerden de Fransen het rund en leerden de Vietnamezen hoe ze er een stoofpot mee moesten maken. Een soort ‘Boeuf Bourgignon’ maar dan met een eigen twist, want hij ziet prachtig donkerrood van de Vietnamese kruiden.

Hoewel we deze keer wel een beetje te veel hebben gegeten, valt het qua prijs mee: voor nog geen 20 euro zijn we klaar. Meestal zijn we minder kwijt. Een maaltijd (rijst met twee gerechten) heb je al vanaf € 5,95, de salade kostte € 7,50 en de rijkgevulde soep was zelfs maar 5 euro.

Viet Hong vind je in de Weimarstraat op nummer 137. Ze zijn alle dagen open van 12 tot 21 uur. Kijk op de website www.viethong.nl voor het menu en extra informatie.