Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Leefbaarheidsevenement Newtonplein

Op 10 oktober tussen 12 en 16 uur organiseert de Werkgroep Newtonplein het jaarlijkse ‘Evenementenfestival’ op het Newtonplein. Het plein staat dan vol informatiekramen van stichtingen en verenigingen die zich bezig houden met zorg, gezondheid, milieu en veiligheid. Ook krijgt het thema ‘respect voor elkaar’ aandacht. Er is van alles te doen voor jong en oud en op het plein staan kramen met hapjes en drankjes.

De werkgroep wil de buurtbewoners vragen wat ze graag wensen op het plein en de omliggende straten, want een update van het plein is geen luxe, volgens de leden van de werkgroep. Ook de werkgroep Nachtpreventie is aanwezig. Deze werkgroep loopt een keer per 14 dagen in tweetallen op zaterdagavond tussen 8 en 12 in uniform een ronde door de wijk en rond het plein om de veiligheid te bevorderen. Ze letten op illegaal geplaatst grof vuil, spreken dronken herrieschoppers aan en signaleren andere onveilige situaties, zoals openstaande deuren. Zij kunnen met de portofoon onmiddellijk de politie oproepen. Er zijn dringend nieuwe, liefst wat jongere, krachten nodig. Je moet wel stevig in je schoenen staan natuurlijk. Het is een ideale manier om zelf bij te dragen aan een veiligere buurt en je maakt nieuwe contacten. Meld je aan bij werkgroeplid Ria Becker via marion25@live.nl of praat op 10 oktober met ervaren werkgroepleden.