Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

De catwalk in de Electriciteitsfabriek

De grote industriële hal van de Electriciteitsfabriek was vrijdag 26 juni omgetoverd tot het centrum van hedendaagse mode, inclusief een indrukwekkend spiegelende catwalk. In twee vrijwel uitverkochte shows presenteerden de studenten van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten van de afdeling Mode op vrijdag 26 juni met verve hun jaarlijkse modeshow. Behalve het schitterende werk van de afgestudeerde 4e jaars, maakte het publiek ook kennis met werk van de 1e, 2e en 3e jaars. De 1e jaars experimenteerden met materialen en vormen, de 2e jaars hadden zich laten inspireren door historische kostuums, en de 3e jaars legden een verband tussen mode en etniciteit.

De modeafdeling van de KABK had van 20 tot 26 juni op de eerste verdieping van de Electriciteitsfabriek ‘Exposed´ ingericht, de bijbehorende modetentoonstelling. Of het nu gaat om films uit de jaren ’30, om de Strandbeesten van Theo Jansen, om muziekuitvoeringen, om modeshows of modetentoonstellingen, telkens blijkt weer dat dit gebouw ongekende mogelijkheden biedt.