Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Weer weesfietsen weghalen in Regentesse-Valkenbos

In juni ruimt de gemeente in Regentesse-Valkenbos weer weesfietsen op. Tussen november 2013 en juni 2014 heeft de gemeente in deze buurt al zo’n 2.200 ongebruikte fietsen en bromfietsen weggehaald. Bij een telling dit voorjaar bleken er weer zo’n 400 onbeheerde fietsen te staan.

In het gebied tussen de Beeklaan, Laan van Meerdervoort, Waldeck-Pyrmontkade en Loosduinsekade mogen fietsen niet langer dan 28 dagen ongebruikt op dezelfde plaats staan. Fietsen die niet worden gebruikt nemen stallingsruimte in voor mensen die hun fiets echt gebruiken. Bovendien zijn al die ongebruikte fietsen op straat een rommelig gezicht. De gemeente gaat de buurt daarom opnieuw opruimen.

Hoe werkt het?
Eerst krijgen alle fietsen een markering. Deze markering verbreekt als er met de fiets wordt gereden. Fietsen waarvan de markering na vier weken niet is verbroken, krijgen en (paars) weesfietslabel omgehangen. Staan die fietsen er na twee dagen nog met markering en label, dan worden ze afgevoerd naar Fietsdepot Haaglanden. Een eigenaar kan tot zes weken na het verwijderen van de fiets bij het depot terecht om zijn of haar fiets terug te halen.