De 5e juni van de tot nu toe warmste dag van dit jaar vond de officiële opening plaats van de festiviteiten rond het honderdjarige jubileum van deze Openbare Lagere School. In aanwezigheid van burgemeester van Aartsen en honderden kinderen, ouders en buren las Remco Campert zijn prachtige gedicht “Verzet“ voor.
De eerste vier regels sieren voortaan de gevel van de zijmuur van de speelplaats:

“Verzet begint niet met grote woorden
maar met kleine daden
zoals storm met zacht geritsel in de tuin
of de kat die de kolder in z’ n kop krijgt”

Remco, onze inmiddels 85 jarige meester dichter is een oud- leerling van de Galvanischool.
Hij speelde zijn rol ondanks de zinderende hitte met verve. Vervolgens barstte het feest los met een door kinderen en leerkrachten gezongen en gedanst lied “ Hier is het feest” En gefeest zal er worden op deze school de komende weken. Zondag 7 juni allemaal theatervoorstellingen in Zaal 3 aan de Constant de Rebecquestraat, de grote reünie met oud leerlingen en oud leerkrachten op 13 juni en op 25 juni een groot slotfeest.
Veel kinderen uit Reva bezochten en bezoeken deze populaire school die uitgegroeid is van 80 kinderen in 1985 naar 380 kinderen nu.

Klik hier voor meer foto’s »

Tags: , ,
Over Aad van Schie

Wijkbewoner en vrijwilliger.

alles door Aad van Schie »

Voeg toe ↓

Reageren is niet meer mogelijke