Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Huurverhoging

Het is alweer 43 jaar geleden dat wij een onvrije tweede etage in de Fahrenheitstraat betrokken, recht tegenover de Frederik Ruyschstraat. Een paar jaar later kregen wij, na het vertrek van onze benedenburen, de eerste etage erbij. Het opknappen kon beginnen en er kon gewerkt worden aan de nazaten. Dat laatste lukte vrijwel meteen, alleen met het verbouwen ging het wat minder vlotjes. Maar goed, we wonen er fijn, leuke wijk, alles aan winkels is in de buurt en de huisbaas was ook niet te beroerd om met enige regelmaat een schilder of een monteur langs te sturen voor het nodige onderhoud.
So far so good, tot er 10 jaar geleden een A4’tje op onze deurmat plofte met het bevel de huur voortaan naar de nieuwe eigenaar over te maken. Kort erop kregen we een exorbitante huurverhoging. Bezwaarschrift onzerzijds bleek de oplossing. In de periode daarna wisselde het pand nog een paar keer van eigenaar en op het stadsdeelkantoor groeide het aanschrijvingendossier.

Aan de panden gebeurde helaas niets, nakko, nada! Vijf jaar geleden kon men er niet meer onderuit. Er werd een steiger tegen de gevels geplakt, want er moest gehakt en gevoegd worden en er kwamen nieuwe kozijnen. Uiteraard probeerde de huisbaas alle bewoners nog te verleiden om € 50,- per maand extra bij te dragen aan dit achterstallig onderhoud, maar daar trapten wij niet in. De hele grap duurde een maand of tien en na vertrek van het bouwvolk tochtte het lángs de ramen aan de voorkant harden dan dan het ooit door de ramen zelf had gedaan. De kozijnen aan de achterkant zouden het jaar erop worden vernieuwd. We wachten nog steeds!

Drie maanden geleden is men aan het achterbalkon begonnen. Het moest wel, want de buurvrouw had lekkage en na tien vergeefse belpogingen had ze toch maar het huurteam ingeschakeld. Het zink is inmiddels vernieuwd, maar op het balkonhek wordt nu al twee maanden gewacht. Zoals we ook al jaren wachten op een nieuwe balkondeur, kozijnen, voordeur enz, enz. Buiten een wasje ophangen zit er voorlopig niet in, maar gelukkig is het voorstel tot huurverhoging keurig op tijd.