Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Natasja Sinkeldam

Natasja Sinkeldam werkt sinds twee jaar op Stadsdeelkantoor Segbroek. “Sinds twee jaar probeer ik mensen aan elkaar te koppelen om zo samenwerkingsverbanden te creëren. Omdat ik weet wat er gaande is, zorg ik dat groepjes met elkaar in contact komen. In mijn werk is het belangrijk om met mensen te praten, om ideeën aan te dragen, om te vragen: ‘Wat ben je aan het doen?’, en dan probeer ik te kijken op welke manier groepen met elkaar in contact kunnen komen, hoe ze samen kunnen werken. Want het gaat er om dat mensen zelf activiteiten ondernemen.

Samen met Florence kijk ik bijvoorbeeld hoe ze samenwerkingsverbanden aan kunnen gaan met de wijk. Met De Nieuwe Regentes ga ik om de tafel zitten als ze hun buurtfunctie sterker willen maken. En als bewoners van ReVa de wijkkrant nieuw leven in willen blazen, zoals in dit geval KonkreetNieuws, dan kijken wij hoe we kunnen helpen, want een wijkkrant helpt om de onderlinge betrokkenheid te vergroten. Dus daar stap ik dan enthousiast in. Binnen mijn takenpakket ligt ook Welzijn. Het Stadsdeelkantoor steunt zoveel mogelijk initiatieven om het welzijn van onder andere oudere bewoners te verbeteren, om te zorgen dat ze betrokken blijven bij hun buren en bij de wijk. Daarin zijn keukentafelgesprekken, buurtmaaltijden, Resto van Harte, koffie-uurtjes, maar ook burenhulp en mantelzorgers heel erg belangrijk. En wat dacht je van de zorg vanuit de Bethelkerk en van alle initiatieven vanuit de Agneskerk. Juist die laagdrempeligheid is zo essentieel. Samen met ‘onze’ jongerenwerkers van stichting VÓÓRwelzijn kijken we hoe de jeugd uit de wijk hun stem meer kan laten horen.

De jeugd is erg betrokken bij wat er gebeurt, maar vindt de weg naar het stadsdeelkantoor nog niet altijd. Ik heb ook contacten met de Hindoestaanse groepen zoals de federatie Eekta aan de Boylestraat 20, waarvan de heer Goerdin, de directeur, heel open staat voor contacten met buurtgenoten en allerlei groepen uit de wijk Dit is natuurlijk wel een heel erg leuke wijk om te werken. De wijk heeft iets oudstedelijks. Ik hoop niet dat de lezers het erg vinden als ik het zeg, maar Regentessekwartier- Valkenbos heeft wel iets van Amsterdam. ReVa barst van de creativiteit, de bewoners hebben zorg voor de omgeving, de wijk is divers en heeft een warme, gezellige uitstraling, mensen kennen elkaar, het is toegankelijk, sfeervol en ik merk bij mezelf dat ik blij word als ik hier door de straten