Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Nieuwe haltevoorzieningen

Het begint te regenen en je staat op de bus te wachten… snel het bushokje in. Hé, er is iets veranderd aan de abri’s! Waarom weet je niet, maar ineens kijk je naar boven en zie je geen grijs dak meer, maar transparante ooievaars. Ook de glazen zijkant is anders. Geen letters HTM meer te zien, maar kriskras door elkaar lopende afbeeldingen van bussen.
Het bewuste hokje bevindt zich op de Valkenboslaan, net over de grens van de wijk Regentes in stadsdeel Scheveningen. Zouden ze ook in de wijk zelf staan? Ja hoor, alle haltes van bus 21 aan de Valkenboslaan zien er nu zo uit. Als de zon schijnt, zijn de ooievaars tegen de blauwe hemel nog mooier.

Op internet is te lezen dat Stadsgewest Haaglanden er maar liefst 1100 laat plaatsen in o.a. Den Haag, Delft en het Westland. Onze stad krijgt “Haagse Reiguhrs” en Delft krijgt “Delftse Oude Jannetjes”. De nieuwe abri’s zijn ontwikkeld door ontwerpbureau Fabrique. Ze zijn voorzien van een extra groot glasoppervlak. Door deze transparantie dragen ze bij aan de veiligheid en gaan ze op in de openbare ruimte. In oktober 2014 is men begonnen met het plaatsen en eind 2015 moet deze klus geklaard zijn.

Nieuw Bushokje (1)