Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Lente bij de Nieuwe Regentes

In de maanden april, mei en juni vieren we het voorjaar bij De Nieuwe Regentes. Met vrolijke, spannende én bijzondere voorstellingen in petto nodigen wij je uit om langs te komen.

Maandelijks

Elke woensdag om 10:00 uur zijn er de Ukkieconcerten, elke dinsdag om 20:15 uur de DNR Film Club en eens per maand de DNR Blues Club.
Tot en met juni kan je elke maand meedoen of kijken naar de beste acts uit de buurt, met het DNR Open Podium. De winnende acts krijgen professionele begeleiding voor de eindvoorstelling op donderdag 4 juni.

Music Pool is een concertserie, die te zien is tot en met juni, in samenwerking met het Matangi Quartet. Het Couperus Kwartet speelt op donderdag 16 april cellomuziek uit alle tijden. Choreografe Lonneke van Leth is te zien op donderdag 14 mei, zij heeft dit concert carte blanche onder begeleiding van Matangi en Wolfert Brederode. Altviolist Emlyn Stam en cellist Willem Stam spelen op donderdag 11 juni samen met Matangi het beroemde sextet ‘Souvenir de Florence’ van Tschaikovski.

April

De eerste week van april staat in het teken van de kleine bezoekers. Op woensdag 1 april tovert Lejo met tien vingers en een voorraad houten ogen wel heel vreemde wezens tevoorschijn.

Op woensdag 1 april tot en met vrijdag 3 april hebben we een avontuurlijk festival voor de allerkleinsten. Met 2 Turven Hoog op locatie kan je mee knutselen aan een Magische Onderwaterwereld of kijken naar voorstellingen. In Tik Tak Slaap wordt een ladekast omgetoverd tot een huis vol verassende kamers en verdiepingen en tijdens Wonderzoekers ga je samen op zoek naar ‘wonderlijke’ momenten.

Op vrijdag 17 april kan je genieten van de mooiste op- en onderwatermomenten tijdens de International Ocean Film Tour. De allerbeste watersport- en milieufilms, vertoond op groot scherm.

Mei

Op maandag 4 mei, Dodenherdenking, speelt Polen in Plan Zuid, een bijzondere opera over de zesjarige Daniël die een cultuurschok ondergaat wanneer hij vanuit zijn onderduikadres terugkeert bij zijn familie.
Tijdens Bevrijdingsdag, dinsdag 5 mei, besteden we met het Klezmerconcert muzikale aandacht aan het feit dat de Tweede Wereldoorlog 70 jaar geleden is beëindigd: bevrijdingsliederen én ontroerende Jiddische liederen.

Laat je cultureel verwennen tijdens My name is: WOMAN, op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 mei. In een intieme en kleinschalige setting neemt Violetta Lazin je mee op een muzikale en persoonlijke reis. Geniet van opera, chanson, flamenco, Servisch lied, jazz en musical.