Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Kaboutertuintje; bestolen of door een natuurramp getroffen?

Meer dan een jaar geleden ontdekten bewoners van onze wijk een soort kabouterhuisje aan de voet van een boom. Informatie op internet gaf aan, dat het ging om ‘Pothole garden nr. 5’, geplaatst door bewoners van de Uitvinderswijk. ‘Pothole Garden nr 5’ werd bewoond door smurfen en op de gevel waren de woorden ‘Laat ons hier wonen’ te zien. Langslopende bewoners kregen er telkens een blij gevoel van. Maar in december was de boom ineens verlaten. Waren de bewoners vertrokken? Was het huisje afgebroken?

Gelukkig, in januari van dit jaar stond er weer een huisje en in het tuintje waren weer behoorlijk wat figuurtjes te zien en binnen de kortste keren had iedereen het er over: “Heb je het gezien? De kabouters zijn terug”. Maar binnen een paar weken zag Pothole Garden nr 5 er weer niet best uit. Het mannetje lag ondersteboven en er was nog slechts één schaapje te zien. Zijn ze bestolen? Heeft een natuurramp hen getroffen? Heeft regen en flinke wind vat op hen gekregen? Wie zorgt er eigenlijk voor ze?