Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Verkeerssituatie Beeklaan geen prioriteit bij Gemeente

Ondanks diverse toezeggingen en zelfs concrete plannen van de gemeente om de erg gevaarlijke verkeerssituatie in het deel van de Beeklaan tussen de Laan van Meerdervoort en de Weimarstraat te verbeteren, gebeurt er nog steeds niets. Door het ontbreken van drempels, zichtlijnen, politie controles of enige andere snelheidsbelemmering is dit deel van de Beeklaan, vooral in de avond, een geliefd racecircuit. Vooral automobilisten die de snelheid van hun auto én het aantal decibels van hun oversized geluidsinstallatie goed willen testen, leven zich hier uit. En.. dat kàn ook volledig ongehinderd, want vanaf de Laan van Meerdervoort tot aan de stoplichten bij de Weimarstraat ontbreekt iedere belemmering (zebrapad, drempel of versmalling).

Andersom, gezien vanaf de Weimarstraat, geldt hetzelfde. Bovendien lijkt te gelden, dat hoe hoger de snelheid, hoe kleiner de kans dat je wordt gehinderd door voorrangsverkeer uit de zijstraten. Heel af en toe wordt het raceplezier onderbroken door tram 12 die wel voorrang neemt. Piepende remmen en hard gebel van de tram zijn dan het gevolg. Wijkbewoners hebben nog nooit verkeers- of snelheidscontroles waargenomen, terwijl er vrijwel dagelijks meerdere forse snelheidsoverschrijdingen plaatsvinden. Matrixborden om automobilisten bewust te maken van hun snelheid staan overal behalve hier. Het mag een wonder heten dat ernstige ongelukken tot nu toe schaars zijn, maar het is wachten op die fatale klap, zoals een paar jaar geleden in de “Kleine” Weimarstraat.
Kortom, het wordt tijd dat de Gemeente deze situatie serieus neemt en maatregelen treft voordat het echt mis gaat.