Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Emma’s Hof: de poort staat iedere dag open

We kunnen ons nauwelijks voorstellen dat er buurtbewoners zijn die de poort van Emma’s Hof nog niet hebben gevonden. Sinds juni 2011 staat de tuin iedere dag om 10.00 uur open voor publiek. De ingang is in de Galileïstraat, nummer 36. Een trouwe club van straatbewoners opent en sluit de tuin en loopt een rondje om te kijken of de bakken geleegd moeten worden. De tuin draait inmiddels al bijna vier jaar lang uitsluitend op vrijwilligers en ziet er picobello uit. Vrijwilligers doen het tuinonderhoud en organiseren het jaar door evenementen. De vrienden van Emma’s Hof betalen voor de exploitatiekosten van de tuin.
Emma’s Hof won in 2013 de Kroonappel van het Oranjefonds, prijs voor het beste buurtproject van Nederland. Het leverde Emma’s Hof een mooi bedrag op, dat besteed wordt aan de ontwikkeling van de poort aan de Beeklaan. Deze poort is een prachtige, overzichtelijke opslag- en werkruimte geworden. Met name de groengroep is er bijzonder blij mee. Aan de tuinzijde is sinds kort het langverwachte toilet.

Naast mooie tuin om in te vertoeven, buren te ontmoeten, rond te wandelen, een boek te lezen, een kopje meegebrachte koffie te drinken, te helpen met het onderhoud, is Emma’s Hof ook een plek waar jaarlijks evenementen worden georganiseerd door en voor de buurt. Voor 2015 ziet de evenementenkalender er weer veelbelovend en spannend uit. Het programma start op 21 maart, zoals ieder jaar, met een gezamenlijke klusdag tijdens NL doet. Voor deze klusdag is altijd enorm veel belangstelling en dit jaar is geen uitzondering. Circa 50 klussers in de tuin en weer veel nieuwe gezichten.
Eén van de hoogtepunten is binnenkort: op 26 april is de viering van Emma’s Koninginnedag met originele, eigen gemaakte oud-hollandsche spelletjes. Vooral populair bij ouders met jonge kinderen.
Schrijf ook alvast 31 mei in de agenda. Dan organiseert Emma’s Hof in samenwerking met De Nieuwe Regentes een Singer Song Writers festival : Songs From the Deep. Vorig jaar, ondanks een regenbui aan het eind van de dag, een enorm succes. En wat te denken van Fête de la Nature, een poëzieworkshop, Wijnproeverij, Seniorendag, Open Podia. Enzovoorts. Ook Emma’s Kookploeg verheugt zich op het nieuwe seizoen. Tijdens de evenementen serveert Emma’s Hof hapjes, drankjes en eenvoudige maaltijden. Zie de evenementenkalender en hou de website en facebookpagina in de gaten.
www.emmashof.nl
www.facebook.com/Emmashof